• Lynhurtig levering
  • Fri fragt på ordre over 299 kr
  • 2 års garanti
  • Lynhurtig levering
  • Fri fragt på ordre over 299 kr
  • 2 års garanti

Returret

30 dages fuld returret

Hurtig levering

Bestil inden kl. 16:00

Danmarks førende

Danmarks bedste ladekabler

Kundeservice

Vi svarer inden for 3 timer

2 års garanti

Altid 2 års garanti på alt

Hurtig levering - bestil inden kl 16

3 problemer, når du selv vil skifte dit mobilbatteri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Før i tiden var det nemt at skifte batteriet i sin egen mobil.

Du skulle bare have et nyt velfungerende mobilbatteri og lidt tålmodighed. 

I dag er sagen anderledes.

Hvis du vil skifte dit mobilbatteri, er du nu nødt til at kontakte en mobilreparatør eller teknisk specialist. Mobilproducenterne er ikke selv vilde med, at du reparerer dine egne ting.

Men det kan stadig være en god idé at overlade arbejdet til en professionel, fordi der kan opstå problemer, når du selv åbner din mobil.

Men hvad er de problemer – og hvorfor er det blevet så svært at skifte sit eget batteri?

1. Du kan risikere, at du beskadiger din mobil

Før i tiden kunne du typisk åbne din telefon med en negle – eller måske en skruetrækker/papirkniv, hvis coveret var meget genstridigt.

Det var dog sjældent nødvendigt, medmindre du skulle udskifte dit batteri eller SIM-kort.

Smartphones i dag er også noget mere komplekse. Moderne mobiltelefoner er mere computer end telefon. Den øgede kompleksitet har også gjort, at mere kan gå galt, hvis du åbner din mobil.

Af den årsag bruger de fleste mobilværksteder i dag ESD-sikret udstyr. ESD står for “Electrostatic discharge”, og beskytter din mobil mod statistisk elektricitet under reparationen.

Skruerne i mobiltelefoner har også ofte særlige skruehoveder. Hvis du forsøger at åbne din mobil med en traditionel flad eller stjerneskruetrækker, kan du risikere at optrevle skrue, så den aldrig kan fjernes.

Derudover mister du din garanti, hvis du åbner din egen mobil.

2. Din mobil bliver mindre vandtæt og støvafvisende

Vi stiller højere og højere krav til vores mobiltelefoners holdbarhed.

iPhones er eksempelvis gået fra slet ikke at være vandtætte til at have en IP68-rating fra den internationale standardiseringsorganisation inden for elektroteknik og elektronik, International Electrotechnical Commission (IEC).

Det vil sige, at en iPhone i teorien kan tåle at være under 2-4 m. vand i 30 min.

Hvis du åbner din iPhone, frafalder denne garanti. Det er, fordi du bryder mobilens forsegling. Når du gør det, har væske og støv nemmere ved at trænge ind gennem telefonens stik og åbninger. Det af en lignende årsag, at nyere iPhones ikke længere har jackstik.

Forseglingen bliver gjort delvist med særlige designs og skruer, men også lim. Det er især limmen, som forhindrer vand i at komme ind i din mobil. Hvis den bliver opløst eller ødelagt, er det noget nært umuligt at påføre ny lim for en person uden det rette værksted, værktøjer og lidt held.

Dette er også tilfældet ved modeller fra andre fabrikanter. Af den årsag mister mange mobiler deres vandtæthed, hvis du selv forsøgt at udskifte dit batteri.

3. Du mister din garanti – og dit batteri kan ofte holde, indtil du køber en ny

En anden ulempe ved at skifte dit eget batteri er, at du mister din garanti – hvis du ikke får en reparation hos en professionel.

Men hvis dit eneste problem er, at din telefon mister strøm lidt hurtigt, kan i visse tilfælde godt betale sig at vente, indtil du alligevel havde planer om at købe en ny.

Den gennemsnitlige levetid for en smartphone i 2020 er lidt under tre år.

Eftersom de fleste mobilbatterier holder mellem to-tre år, betyder det, at du sjældent har behov for at skifte dit batteri, før du allerede har skiftet din telefon. Det er lidt anderledes, hvis du køber brugt, men selv der køber vi sjældent mobiler, der er ældre end 3 år.

Mange mobilproducenterne opererer også med, at deres kunder køber nye mobiler i det tidsrum. Det er derfor ikke en prioritet for dem, at man selv kan skifte sit batteri.

Skal du skifte dit batteri – eller bare din oplader?

Er du i tvivl om, dit mobilbatteri er problemet? 

Så kan du altid følge vores råd til, hvordan du forlænger (eller forværre) levetiden på dit mobilbatteri.
Hos Mobilopladere.dk finder du også de bedste opladere til alle de store mærker.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Luk menu