• Lynhurtig levering
  • Fri fragt på ordre over 299 kr
  • 2 års garanti
  • Lynhurtig levering
  • Fri fragt på ordre over 299 kr
  • 2 års garanti

Returret

30 dages fuld returret

Hurtig levering

Bestil inden kl. 16:00

Danmarks førende

Danmarks bedste ladekabler

Kundeservice

Vi svarer inden for 3 timer

2 års garanti

Altid 2 års garanti på alt

Hurtig levering - bestil inden kl 16

Denne MacBook oplader skal du bruge

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lige siden Apple lancerede den første MacBook, er de – på trods af mindre børnesygdomme – blevet lovprist for designet på deres opladere. De har også haft en del forskellige opladere igennem tiden. Det kan gøre det svært at vide, hvilken MacBook oplader, der passer til din computer.

Derfor har vi lavet denne korte guide, der fortæller dig, hvilken MacBook oplader din computer bruger – og hvorfor Apple de sidste 15 år flere gange har skiftet deres design.

oplader til macbook

MacBook opladere – MagSafe eller USB-C?

MacBook kom først på markedet i 2006, hvor den erstattet Apples to andre serier af bærebare computere, iBook og PowerBook. Årsagen til denne udskiftning var, at Apple var gået over til eksklusivt at bruge Intel-processorer i alle deres computere. 

Desuden gav det dem mulighed for at skabe et mere sammenhængende brand for deres computere. Det betød, at de kunne udnytte bølgen af popularitet, som de først havde vundet med iPod’en, til at strømline og gøre det nemmere for deres kunder at finde rundt i deres udvalg af bærbare computere.

Både iBook og PowerBook brugte traditionelle opladerkabler. Men med MacBook havde Apple designet en helt ny slags oplader: MagSafe.

Hvad er MagSafe 1 & 2?

Inspirationen til designet af MagSafe-opladeren er hentet fra japanske friturekogere og andre køkkenredskaber. De japanske friturekogere brugte nemlig magneter til at holde strømkablerne på plads. Det betød, at du ikke fik det brandvarme indhold ud over dig selv, hvis du ved et uheld snublede eller rev i kablet.

Apple så hurtigt, at dette design også egnede sig til computeropladere, da folk har en tendens til at gå ind i eller hive i ledningen. Ved at bruge magneter til at fastholde strømkablet minimerer man risikoen for, at computeren bliver revet med ned på gulvet og går i stykker. 

Derudover er hovedet på en MagSafe-oplader også meget fladt. Det betyder, at du ikke kan gøre skade ved hardwareporten, selvom kablet bliver trukket ud hårdt.

Forskellen mellem en MagSafe 1 oplader og en MagSafe 2 oplader er udformingen af hovedet på kablet.

MagSafe 1 kan fås med både L- og T-formede hoveder. MagSafe 2 fås kun i T-form og har et noget smallere hoved. MagSafe 1 og 2 er ikke udskiftelige. Du kan derfor ikke bruge en MagSafe 2 med en MacBook lavet til MagSafe 1.

Der er fordele og ulemper ved både L- og T-designet. 

I L-form løber kablet langs computeren. Hvis du typisk har din oplader bag computeren er et L-formet stik en fordel, fordi stikket vil pege kablet direkte mod opladeren, så du undgår at bøje, og dermed belaste kablet. T-formen derimod gjorde det nemmere finde en behagelig skrivestilling uden at kablet kommer i vejen.

USB-C oplader

Siden 2018 har alle Apples MacBooks brugt USB-C. Det nye opladerkabel var dog allerede standard i almindelige MacBooks fra 2015 og MacBook Pro-modeller fra 2016. Det var dog først i 2018, at MacBook Air skiftede til USB-C.

USB-C har ikke et magnetisk hoved som MagSafe. Til gengæld er det væsentlig hurtigere og mere alsidigt. USB-C kan tåle langt højere strømspænding og kan både bruges som opladerkabel og til overføring af data.

Det betyder, at du kan bruge selvsamme USB-C kabel til at oplade din iPhone, som du bruger til at oplade din MacBook. På den måde slipper du for mange overflødige opladere samtidig med at designet er enkelt og stilrent. Opbevar uden problemer den enkle oplader i en fin kurv eller æske i stuen – en løsning som både er praktisk og æstetisk.

Hvilken oplader bruger min MacBook Air?

En MacBook Air fra 2018 eller senere bruger USB-C.

MacBook Air-modeller fra 2012 til 2017 bruger mest MagSafe 2. Er den ældre endnu, så bruger den MagSafe 1.

Hvis du er i tvivl, kan du altid tjekke formen på opladerstikket. Hvis den er flad og smal, er det en MagSafe 2, du leder efter.

Hvilken oplader bruger min MacBook Pro?

MacBook Pro har siden 2016 brugt USB-C. Uanset om du har en MacBook 13″ eller MacBook 15″, så er opladeren den samme, som du skal bruge.

Hvis du har en MacBook Pro fra før det, skal du bruge MagSafe. MagSafe 2 har været standard mellem 2012 til 2015. Er din model ældre, skal du bruge MagSafe 1.
Du kan finde flere information om Apples opladertyper på deres hjemmeside.

Oplader til din MacBook Pro Retina

Hvis du har en MacBook med Retina skærm ændrer det ikke på den lader, som passer til din computer. Der skal du i stedet være opmærksom på hvilket årstal din MacBook retinaskærm er fra. Hvis computeren er efter 2016, så skal du have fat i en MagSafe 2 oplader.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Luk menu