• Lynhurtig levering
  • Fri fragt på ordre over 299 kr
  • 2 års garanti
  • Lynhurtig levering
  • Fri fragt på ordre over 299 kr
  • 2 års garanti

Returret

30 dages fuld returret

Hurtig levering

Bestil inden kl. 16:00

Danmarks førende

Danmarks bedste ladekabler

Kundeservice

Vi svarer inden for 3 timer

2 års garanti

Altid 2 års garanti på alt

Hurtig levering - bestil inden kl 16

Hvor meget strøm bruger din iPhone?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En fuldt opladt iPhone – og mange andre former for elektronik – er uundværlig i de flestes hverdag. 

Men fordi batterierne er blevet større, og vi skal bruge vores mobiler og andre digitale enheder til mere og mere, kan man godt begynde at undre sig over:

Hvor meget strøm bruger vores iPhones egentlig? Og hvad koster det hver gang, vi oplader vores iPhone?

Hvad er det gennemsnitlige elforbrug i Danmark?

Ifølge Energistyrelsen bruger den gennemsnitlige dansker omkring 1.600 kWh om året. Hvis der derimod er tale om en gennemsnitsfamilie med to børn og to voksne, bliver der i stedet brugt omkring 3.800 kWh strøm om året.

En kWh koster omkring 2 kr., hvilket betyder, at en gennemsnitlig elregning for en person ligger på omkring 3.200 kr. For familier er det derimod omkring på 7.600 kr.

Ved at være mere opmærksom på ens elforbrug kan de fleste finde måder at spare strøm på – uden at skulle opgive TV’er, computere eller vaskemaskiner.

Men hvor stor en del af vores gennemsnitlige elforbrug kommer faktisk fra elektronik?

Gennemsnitligt elforbrug – elektronik

Elektronik står for omkring 35% af vores strømforbrug

Elektronik står for omkring 35% af vores strømforbrug

Det er, fordi langt størstedelen af vores elforbrug egentlig kommer fra hårde hvidevarer såsom køleskabe, vaskemaskiner, belysning og kogeplader.

Af de 35% er det lidt over halvdelen af den strøm, der bliver brugt af dit TV. Resten bruges af underholdningselektronik såsom smartphones, tablets, computere, musikanlæg, højttalere, streaming, spilkonsoller m.m.

Hvis dit elforbrug er som gennemsnittet, står din iPhone for omkring 0,375% af dit forbrug.

iPhone – gennemsnitligt elforbrug

Da din iPhone har sit eget selvforsynende batteri, afhænger dens elforbrug af hvor ofte, det bliver opladet. 

Det betyder, at både dine aktiviteter på mobilen og dit mobilbatteri er med til at bestemme, hvor meget strøm – og hvor stor en post på din elregning – din iPhone egentlig bruger.

ModelBatteristørrelseOpladertype (maks. watts)Opladningstid (0 til 100% med 5W)Årligt strømforbrug
iPhone 6S1.715 mAh5W2 t. 30 min. (2,5)5 kWh/år
iPhone 71.960 mAh5W1 t. 12 min. (1,08)2 kWh/år
iPhone 81.821 mAh12W2 t. 20 min. (2,3)4 kWh/år
iPhone X2.716 mAh12W2 t. 15 min. (2,25)5 kWh/år
iPhone 113.110 mAh18W3 t. 15 min. (3,25)6 kWh/år

Hvordan beregner man ens iPhones elforbrug?

Du beregner din iPhones elforbrug ved at gange din opladers watt med opladningstiden og prisen på kWh.

Du kan få iPhone opladere med 5W, 12W, 18W og 24W. Jo ældre din iPhone er, desto mindre sandsynligt er det, at den kan bruge hurtig opladning (iPhone 8 eller nyere) eller opladere med højere watt.

Med hurtig opladning går du typisk fra 0% til 50% på under 30 min. og ifølge en undersøgelse fra Gizmodo er din iPhone oppe på omkring 80% efter en time

Det betyder, at regnestykket kommer til at se ud således:

Oplader (Watts) x opladningstid (timer) x pris på kWh

Det betyder, at en iPhone årligt koster omkring 4 til 12 kr. i elforbrug, hvis du oplader den en gang om dagen med en standard 5W-oplader. 

Med hurtig opladning (12W eller 18W) stiger prisen til cirka 13 kr. om året – men du vil til gengæld kunne spare et væld af tid.

Men hvordan går man det?

Hviletilstand – undgå unødigt strømbrug under opladning

I hviletilstand bruger din iPhone mindre strøm. Det er, fordi mobilen ikke er aktiv, som når du ser videoer, surfer på nettet eller bare generelt flipper rundt på diverse tjenester eller apps.

Men selvom du ikke aktivt bruger din mobil, betyder det ikke, at den ikke stadig bruger strøm. Du kan derfor også oplade din telefon hurtigere ved begrænse baggrundsaktivitet.

Baggrundsaktivitet er passive processer, der kører (og bruger strøm) hele tiden – også når du ikke bruger mobilen. Baggrundsaktivitet dækker blandt over opdatering af apps, overførsel af data såsom e-mails, wifi-forbindelse, bluetooth, mobildata eller brug af GPS.

Baggrundsaktivitet er årsagen til, at du kan opleve, at dit batteri mister strøm, selvom mobilen bare har ligget på skrivebordet hele dagen.

Herudover kan datadeling også være med til at suge meget strøm. Herudover bruger det også generelt din data hurtigere op. Så brug det kun hvis nødvendigt.

En måde at spare lidt strøm på her er ved at bruge iPhones egen energibesparende funktion og slukke for de passive processer, du ikke skal bruge hele tiden – eller mens telefonen bare ligger stille.

Hvis du ofte oplever, at du er langt fra en oplader eller et elstik, når du løber tør for strøm, kan det anbefales at tænde for energibesparing. Hvis de overstående tips ikke er tilstrækkelige, eller du gerne vil være på den sikre side, kan du også overveje at anskaffe dig en powerbank.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Luk menu