• Lynhurtig levering
  • Fri fragt på ordre over 299 kr
  • 2 års garanti
  • Lynhurtig levering
  • Fri fragt på ordre over 299 kr
  • 2 års garanti

Returret

30 dages fuld returret

Hurtig levering

Bestil inden kl. 16:00

Danmarks førende

Danmarks bedste ladekabler

Kundeservice

Vi svarer inden for 3 timer

2 års garanti

Altid 2 års garanti på alt

Hurtig levering - bestil inden kl 16

iPhone vil ikke oplade – sådan fikser du problemet

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Der er intet værre end en iPhone, der ikke vil oplade. 

Som regel opdager du også først problemet det øjeblik, dit batteri blinker rødt med 1% i strøm. Nogle gange står du tilmed ud ad døren eller afventer et vigtigt opkald. Et fladt batteri kan ødelægge de flestes dag, især hvis den går død på det værst mulige tidspunkt.

Hos Mobilopladere.dk har vi derfor lavet en nyttig tjekliste til, hvad du skal gøre, når din iPhone ikke vil oplade – og hvordan du løser problemet.

1. iPhone vil ikke oplade – tjek dit software

Til tider kan du ikke oplade, fordi din telefon ikke er opdateret. Problemet kan derfor ligge med dit styresystem, frem for dit hardware.

Hvis din mobil er up-to-date, kan en hardware reset måske hjælpe. På nyere iPhones (iPhone 8 og nyere) gør du det ved at trykke én gang på “volume op”-knappen, én gang på “volume ned”-knappen og derefter holder sluk-knappen nede, indtil du ser Apple-logoet.

2. iPhone vil ikke oplade – tjek din oplader

Når du skal fikse en iPhone, der nægter at lade op, skal du først lokalisere, hvor problemet er opstået. En iPhone oplader består af to komponenter – en vægoplader og et lightning-kabel eller et USB Type C-kabel.

Skift vægstik

Prøv først at flytte din oplader til et andet vægstik. Det er ikke altid dit udstyr, der er problemet, så meget som det kan være en løs forbindelse i bygningens elinstallation. Det kan det også være, at nogen, uden at du har bemærket det, har slukket for strømmen eller det enkelte vægstik.

Skift oplader

Har du forsøgt at skifte vægstik uden succes, bør du prøve at bruge en anden oplader. Hvis du har en iPad oplader liggende, kan det være en god mulig redning. 

Hvis du skifter oplader, og din iPhone stadig ikke vil oplade, bør du stadig afprøve den i flere forskellige vægstik. På den måde bliver du helt sikker på, at problemet er med telefonen og opladeren.

Prøv at oplade fra computeren

Oplader din iPhone stadig ikke, kan du prøve at slutte den til din computer. 

Hvis det lykkedes for din enhed at få forbindelse til din computer, men din iPhone stadig ikke vil oplade, er der højst sandsynlig tale om et software-problem.

Er det et software-problem, bør du lave en back-up og lave en fabriksgendannelse, mens din telefon stadig er tilsluttet computeren.

2. iPhone vil ikke oplade – tjek dit kabel

Når du har udelukket, at der er noget i vejen med din vægoplader, gør turen videre til dit iPhone oplader kabel.

Opladerkabler er normalt ganske holdbare, men ethvert slags kabel kan blive slidt op, hvis det bliver bøjet ofte. De lidt ældre kabler har især haft en tendens til at blive optrevlet eller knækket i enden.

Prøv at skift kabel og gentag løsningerne fra det første punkt.

3. iPhone vil ikke oplade – undersøg mobilens ladestik

Ladestikket i en iPhone indbyder skidt, støv og andre små partikler. De kan sidde i vejen, så dit opladerkabel ikke kan få forbindelse med din iPhone.

Hvis dit ladestik er beskidt, kan du prøve nænsomt at rense det med noget vat eller en blød tandstik af plastik. Du skal dog være meget forsigtig, når du renser ladestikket. Hvis du laver for grove bevægelser kan du ridse eller på anden vis ødelægge din telefon.

4. Få din mobil undersøgt af en professionel

Hvis din iPhone fortsat ikke vil oplade, er det tid til at besøge en professionel. En dygtig og autoriseret mobilreparatør kan undersøge din mobil, uden at du bryder garantien.

Hvis telefonen virker og ellers ser fin ud udenpå, er der som regel tale om et ødelagt eller beskidt ladestik. Det er som regel følge af vandskade. Inde i ladestikket sidder nogle små connectorer, der kan komme til at ruste, hvis de er blevet udsat for vand og andre væsker. 

Når det sker, er der ikke meget andet at gøre, end at udskifte dit ladestik – eller købe en ny iPhone.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Luk menu