• Lynhurtig levering
  • Fri fragt på ordre over 299 kr
  • 2 års garanti
  • Lynhurtig levering
  • Fri fragt på ordre over 299 kr
  • 2 års garanti

Returret

30 dages fuld returret

Hurtig levering

Bestil inden kl. 16:00

Danmarks førende

Danmarks bedste ladekabler

Kundeservice

Vi svarer inden for 3 timer

2 års garanti

Altid 2 års garanti på alt

Hurtig levering - bestil inden kl 16

Sådan dødsdømmer du dit iPhone batteri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Apples iPhone batteri bliver bedre og bedre.

Men et godt og velfungerende batteri handler ikke kun om ingeniørarbejde. Det handler i ligeså høj grad om, hvordan du behandler og vedligeholder det.

Vi har derfor samlet de fem typiske årsager til, at dit batteri er blevet dårligere – og hvad du kan gøre for at sikre, at din batteri fungerer godt i mange år fremover.

Sådan tjekker du dit iPhone batteri

Apple har lavet en funktion i iOS, hvor du kan tjekke din iPhones batteritilstand.

  1. Gå ind i Indstillinger
  2. Gå ind i Batteri
  3. Klik på Batteritilstand

Herinde kan du se dit batteris maksimumskapacitet (sammenlignet med et nyt). Under Batteri kan du også se hvilke programmer, der er de største strømslugere. Det kan både handle om, hvor ofte du bruger dem, men også hvor meget, de dræner af batteriet.

1. Du oplader dit iPhone batteri til 100% – hele tiden

Det er en betryggende følelse altid at have fuld strøm på sin mobil. Men at holde den der, kan dræne dit batteri mere end nødvendigt.

Mobilbatterier har det nemlig bedst mellem 30-80%.

Mobilbatterier trives sjældent med en fuld opladning, fordi vi ofte glemmer at fjerne dem fra opladeren igen.

Når et litium-ion batteri er på 100%, og fortsætter med at oplade, bliver det “stresset”. Det er, fordi dryp-opladning slider kraftigt på kemikalierne inden i batteriet, som gør, at det kan holde en ladning.

Apple vil dog gerne have, at dit batteri holder så længe som muligt. Derfor bruger de også mindre tricks til at sørge for, at du aldrig overbelaster batteriet. Det betyder blandt andet, at din iPhone viser 100% i displayet, selvom mobilen ikke er fuldt opladt. 

De har siden iOS 13 også forsøgt at gøre det nemt kun at oplade, når du har brug for det. Hvis du tænder for “Optimeret batteriopladning” under Batteri / Batteritilstand, vil din iPhone forsøge at lære din daglige opladningsrutine, så den venter med at oplade mere end 80%, før du skal bruge den.

2. Du lader dit iPhone batteri løbe tør

… Men du skal samtidig ikke dræne dit batteri fuldstændig hver eneste dag. 

Det er ellers et populært husmorråd regelmæssigt at lade sit batteri løbe tør. Det er dog ikke længere tilfældet, når det gælder moderne batterier. 

Før i tiden var den mest udbredte form for genopladeligt batteri et NiMH-batteri (nikkel-metalhydrid-akkumulator). De gamle nikkelbatterier var meget upålidelige, og man vidste derfor aldrig helt, hvor meget strøm der var på batteriet, før det var tomt.

Det betyder også, at hvis du har en backup-mobil et sted, er det bedst, at du lader den til cirka 40%, før du pakker den væk. Så undgår du, at batteriet er blevet gennemslidt, mens telefonen bare har ligget og samlet støv.

3. Dit batteri overopheder

Batteriets kvalitet er også meget betinget af dine omgivelser – især temperaturer.

Et iPhone-batteri har det bedst mellem 0° til 35°. Lave og høje temperaturer er skadelige for batteriet – og resten af din iPhone. Hvis din mobil overopheder, skal batteriet yde mere, hvilket kan det kan permanent forkorte batterilevetiden.

Det betyder også, at du ikke må efterlade din iPhone i en lukket bil om sommeren.

Hvis du gerne vil være rigtig god ved din iPhone, bør du også fjerne coveret, hver gang du oplader.

4. Du bruger den forkerte oplader

En god iPhone oplader er også med til at beskytte dit batteris kvalitet og levetid.

Derfor anbefaler vi, at du kun bruger iPhone-opladere, der er certificeret af Apple. Så er du nemlig sikker på, at opladeren leverer den korrekte mængde strøm og har en ordentlig afbryder.

5. Du har gjort intet galt – men dit iPhone 6S batteri er defekt

Selvom du har gjort alting rigtigt, kan du stadig risikere, at dit batteri afgår ved døden. Det er helt almindelig slitage.

Der er dog nogen, der er mere uheldige end andre.

Hvis du for eksempel ejer en iPhone 6S, kan du risikere, at dit batteri dræner og dør tidligere end forventet. Apple havde nemlig et tilbagevendende problem med batteriet i denne model. Efter vedvarende klager og udskiftninger, gav Apple alle nye iPhone 6S-ejere et helt nyt batteri – uden omkostning.
Er du i tvivl om, hvorvidt din iPhone 6S er blandt de uheldige? Så indtast dit serienummer på Apples hjemmeside. Så fortæller de dig, hvorvidt du kan få en gratis udskiftning af dit batteri.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Luk menu